EAST SQUARE, GAMLESTADEN

Uppdraget

Skapa en tydlig position och varumärkesinrikting för den fastighet som tidigare var SKF huvudkontor.

Uppdragsgivare

Aspelin Ramm, fastighetsutvecklare som utvecklar områden och stadsdelar genom bostäder, kontor, handel och service.

Projektets webbplats: eastsquare.se

Bakgrund

Gamlestadens är en av Göteborgs mest snabbväxande stadsdelar och spås bli något helt unikt. På historiskt innovativ mark, där SKF tidigare hade sitt huvudkontor, utvecklar Aspelin Ramm en ny mötesplats och bygger vidare på det ikoniska husets historia och vad det en gång stått för, med målet att stärka platsen och lyfta det historiska arvet i en ny form – i linje med det arbete som pågår för hela Gamlestaden. 

Uppdrag

InPlace uppdrag startade med att tillsammans med Aspelin Ramm ta fram och paketera en tydlig identitet och riktning för den fastighet som tidigare var SKF’s huvudkontor. Vi har därefter tagit fram namn, koncept, platsidentitet, hemsida och filmer till sociala medier. Nu är det dags att ta tag i platsens utveckling utefter denna identitet och riktning.

Resultatet

Positionen bygger på en nulägesanalys och en omvärldsanalys för att säkerställa möjligheten lyckas, när man nu vill skapar något unikt och attraktivt för Göteborgarna. 

Vi vill utveckla en plats som skapar värde över tid. Vi vill också ta vara på den genuina brokigheten, både i utbud och bland människor i området. En plats för massa olika människor och aktiviteter, eftersom brokigheten är något vi gillar och vill utvecklas med.

Vad sägs om hunddagis, black-box, konst-workshop, konserter och olika marknader i gatuplan? Här finns allt man kan förvänta sig av en arbetsplats, och det där extra som gör att man vill ta sig hit. Välkommen till East Square – en destination snarare än ett kontor.